Concert Camerata Trajectina

26 januari 2023
20:15
Kerk
Concert Camerata Trajectina

Concert Camerata Trajectina

‘Treur Nederland!

Rampliederen door de eeuwen heen.’
Een muzikaal juweeltje!

Donderdag 26 januari 2023 – 20:15 – Doopsgezinde Kerk Leeuwarden

Wie authentiek Hollandse misère zoekt, vindt vreugde bij Camerata Trajectina.’ 

Camerata Trajectina
Wendy Roobol, sopraan
Nico van der Meel, tenor
Saskia Coolen, blokfluit en viola da gamba
Lidewij van der Voort, viool
Cassandra Luckhardt, viola da gamba en cello
Constance Allanic, harp en viola da gamba
Arjen Verhage, luit en gitaar
Vaughan Schlepp, fortepiano

‘Camerata Trajectina is ijzersterk in programma’s als dit. De zangers geven de teksten het volle pond. Hun dictie is zo helder dat je er je oren aan zou kunnen snijden. Bravo!’


Als mensen door een ramp worden getroffen, zoeken ze vaak troost. Er is een lange traditie van rampliederen: door samen te zingen zochten mensen steun bij elkaar.

 Over de pest en over corona, over de sint-Elisabethsvloed in 1421 en over de Watersnood 1953: zingen over rampen is van alle tijden. Camerata Trajectina is in deze liederen gedoken en heeft een fascinerend overzicht gemaakt. Stichtelijke teksten op psalm-melodieën maar ook cabareteske liederen uit de jaren 20. Een expressief melodrama van Hendrik Badings en bezwerende koralen uit de Evangelische Liedbundel uit 1806.

                                                   —————

Het ensemble Camerata Trajectina (‘Utrechts muziekgezelschap’, opgericht 1974) heeft naam gemaakt met haar voortdurende pleidooi voor de Nederlandse muziek. Het muzikale geheugen van Nederland.
Met de muziek van de 16e en 17e eeuw en de eigen schoonheid van de Nederlandse taal brengt Camerata Trajectina Nederlandse geschiedenis tot leven. Speelse en theatrale presentaties spiegelen de cultuur en maatschappij van toen aan ons herkenbare heden.

 

Entree € 25

 

Kaartverkoop www.harmonie.nl