Homepagina foto

Organisatie

Organisatie DG Leeuwarden

Kerkenraad

De Kerkenraad of KR is het dagelijks bestuur van de DG Leeuwarden.
Voor de samenstelling:

Klik hier voor samenstelling van de KR van de DG Leeuwarden

Predikanten

Binnen de Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden werken twee predikanten, Ds. Tj. Hiemstra en <vacature>. Beide predikanten gaan voor in kerkdiensten, afscheidsdiensten en bij huwelijken. Zij doen huisbezoeken bij leden, vrienden en belangstellenden, ziekenhuisbezoek en oriënteringsgesprekken met zoekenden of geïnteresseerden. 

Ds. Tj. Hiemstra

Mijn naam is Tjitske Hiemstra, geboren in 1959. Sinds mei 2000 ben ik werkzaam als predikante in de Doopsgezinde Gemeente van Leeuwarden.  Naast het hierboven genoemde werk maak ik me sterk voor doperse spiritualiteit en bezinning en bezieling…..

Klik hier voor meer informatie over Ds. Tjitske Hiemstra

Jeugdwerker

Binnen de DG Leeuwarden is Petra Prins aangesteld als Jeuggwerker

Mijn naam is Petra Prins, sinds december 2019 ben ik werkzaam als jeugdwerker bij de Doopsgezinde Gemeente van Leeuwarden. 

Geloven is voor mij een werkwoord. Als je alleen naar de verhalen luistert, blijven ze misschien wel hangen, maar worden ze niet eigen. Geloven is iets persoonlijks. Mijn werkzaamheden als jeugdwerker zijn daarom het beste te beschrijven als een zoektocht die ik samen met de jeugd aanga. Door jeugd verhalen te laten ervaren en hen actief te betrekken bij de bijeenkomsten en de gemeente, beginnen zij aan een zoektocht naar wie ze zijn en wat geloven voor hen betekent.  

Als jeugdwerker organiseer ik de bijeenkomsten van de jeugdgroep en de 20-ers groep, organiseer ik Kliederkerk en maak ik met de kinderen van de Westhill de kerstmusical. 

Ik ben te bereiken onder: jeugdwerker@dgleeuwarden.org

laatste update 21 november 2023.