Benefietconcert: “Wat is schoonheid

2 april 2023
15:00
Kerk
Benefietconcert: “Wat is schoonheid

Pianoconcert Bach & improvisaties: wat is schoonheid?

Rob Faltin, piano

Zondag 2 april, 15:00, Doopsgezinde Kerk, Wirdumerdijk 18, 8911 CD Leeuwarden

Benefietpianoconcert voor het project Open Doors van de Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden. Bij dit project zijn jongvolwassen betrokken in Friesland en Indonesië. Het doel van het project is om de verbinding tussen de gemeenschap in Indonesië en Friesland te versterken. In 2024 zullen jongeren uit Friesland naar Indonesië reizen en daar contact hebben met Indonesische jongeren en mee te werken aan goededoelenprojecten. Daarna zullen jongeren uit Indonesië Friesland bezoeken. Een ander deel van de opbrengst van het concert gaat naar het huis van zegeningen in Indonesië, een dagbesteding waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt samenkomen.

Rob Faltin komt uit Zwitserland en woont sinds 1989 in Amsterdam. Hij was 8 jaar lid van het Koninklijk Concertgebouworkest. Sinds 2001 werkt hij als psycholoog/psychotherapeut maar treedt hij ook op als violist, trompettist, zanger of pianist. In 2009 won hij de publieksprijs van het Fries songfestival ‘Liet’, en trad daarna veel op in Friesland. Na concerten en opnames waar hij met zangers en dichters improviseert, kwam in 2014 zijn eigen CD uit, ‘Alpefries’. Sindsdien is het album op Spotify en iTunes te vinden. Hij schreef twee boeken: ‘Plankenkoorts’ (uitgeverij Hogrefe) en ‘Laat ze maar denken’ (Uitgeverij Boom). In dit concert gaat Rob terug naar zijn roots: Johan Sebastian Bach en improvisaties die vaak geïnspireerd zijn door de twintigste-eeuwse muziek die hij met het Concertgebouworkest speelde.

Wat is schoonheid?

In dit pianoconcert neemt Rob Faltin het publiek mee in zijn zoektocht naar schoonheid. De toehoorders zullen afgewisseld Preludes en Fuga’s uit het Wohltemperierte Klavier (deel II) van Johann Sebastian Bach horen en improvisaties. Rob vraagt zich af of schoonheid te benaderen valt als een aandacht- en luisterkunst.

Programma:

J. S. Bach: Inventio in C groot, BWV 772.
Improvisatie: poging om schoonheid te benaderen

J. S. Bach: das Wohltemperierte Klavier (deel II)

Prelude en Fuga in cis klein, BWV 873
Improvisatie: een paar vragen over schoonheid

K

J. S. Bach: das Wohltemperierte Klavier (deel II)
Prelude en Fuga in d klein, BWV 875
Improvisatie: is schoonheid een gewoonte?

J. S. Bach: das Wohltemperierte Klavier (deel II)
Prelude en Fuga in e klein, BWV 879
Improvisatie: is schoonheid een taal?

J. S. Bach: das Wohltemperierte Klavier (deel II)
Prelude en Fuga in a klein, BWV 889

Improvisatie: een dynamiek tussen schoonheid en lelijkheid
Improvisatie: heeft schoonheid een open einde?

Gratis toegang, collecte voor Open Doors.