Concert: Tickled Pink

25 augustus 2023
20:15
Activiteiten
Kerk
Concert: Tickled Pink

Vrijdag 25 augustus 2023 – 20:15- Doopsgezinde Kerk Leeuwarden

Tickled Pink

Linda Speulman – fluit

Marije Vijselaar – harp

‘Silver Lining’

een muzikale reis over hoop, bezinning, passie en reflectie

‘Every cloud has a silver lining’ is de Engelse uitdrukking voor ‘na regen komt zonneschijn’, wat wel typerend is voor deze bizarre periode met oorlogen en klimaatveranderingen waar we ons in bevinden. Daarnaast staat ‘silver lining’ ook voor het zilveren lijnenspel tussen de fluit en de harp!

Fluit en harp; een mooiere combinatie is bijna niet te bedenken in de wereld van klassieke muziek! Mozart schreef zo’n 250 jaar geleden al voor deze bijzondere combinatie zijn beroemde harp-fluit concert. Beide instrumenten lenen zich fantastisch voor o.a. het romantisch repertoire.

Programma:

  • Adagio uit Sonate in G moll – Johann Sebastian Bach
  • Larghetto and Allegro – Giacomo Donizetti
  • Sérénade op. 28 – Luigi Maurizio Tedeschi
  • Café 1930 – Astor Piazzolla

Oblivion

  • Prélude à l’après midi d’une faune – Claude Debussy
  • Salut d’amour op. 12 – Edward Elgar
  • Danse lente – Joseph Jongen
  • Dance of the blessed spirits – Christoph Gluck
  • Naiades – William Alwyn

Linda Speulman behaalde in 2015 haar Master of Arts diploma aan de Royal Academy of Music in Londen waar zij lessen volgde bij William Bennett, Kate Hill en Patricia Morris. Daarvoor heeft zij haar Bacheloropleiding bij Gudrun Bourel aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle afgerond. Als orkestfluitist remplaceert Linda bij verschillende orkesten zoals Het Gelders Orkest, Het Nederlands Philharmonisch Orkest, Philharmonie ZuidNederland en maakt zij onderdeel uit van rebellencollectief Pynarello. Verder speelt zij regelmatig met het Rietveld Ensemble.

Marije Vijselaar werd op 16-jarige leeftijd aangenomen in de Jong Talent Klas aan het Conservatorium van Amsterdam, daar studeerde zij bij harp pedagoge Erika Waardenburg waar zij zowel de Bachelor als de Master opleiding volgde. Tijdens haar studie volgde Marije vele masterclasses bij harp grootheden als Isabelle Moretti, Isabelle Perrin, Petra van der Heide. Marije Vijselaar is een ware allround harpiste en speelt in de meest uiteenlopende bezettingen, maar haar hart ligt met name bij de kamermuziek. Vooral de muziek die is geschreven uit de periode rond de ‘fin de siècle’, het Impressionisme. Componisten als Debussy en Ravel hebben ware meesterstukken voor het instrument geschreven.

Entree € 20

Kaarten: reserveren via info@appassionata-leeuwarden.nl en verkoop ‘s avonds in de kerk (contant of met de pin)