Concert: Fleet street Revival – Gold

25 juli 2024
20:15
Activiteiten
Doopsgezinde kerk, Wirdumerdijk
Concert: Fleet street Revival – Gold

Donderdag 25 juli 2024 – 20:15 – Doopsgezinde Kerk

Muziek uit de cultureel rijke Engelse Golden Age

John Dowland – Thomas Morley – John Johnson – Hume – Allison

Fleet Street Revival

Thomas Langlois – luit

Anastasia Fedchenko – fluit

Liam Gyselinck – cyster

Elise Dupont – treble viol

Simon Bonte – bandora

Stephen Moran – bass viol

Fleet Street Revival is een jonge groep muzikanten uit België die de klanken van het Elizabethaanse Engeland terug tot leven wil wekken. Het ensemble ontstond ter gelegenheid van het master recital van luitist Thomas Langlois. Tijdens zijn vijf jaar durende studie bij Wim Maeseele focuste hij in zijn laatste jaar namelijk op de Engelse luitmuziek van de 15e-16e eeuw. Daar botste hij al snel op een fascinerende combinatie van instrumenten met een al even intrigerende naam: het “broken consort”.

Verschillende bronnen wezen op het bestaan van deze kamermuziekbezetting. Zo werden broken consorts afgebeeld op allerlei schilderijen; gebruikten onder andere Christopher Marlowe en William Shakespeare deze bezetting voor muzikale intermezzo’s tijdens hun bekende toneelstukken; en werd er een redelijk grote verzameling muziek achtergelaten in manuscripten en publicaties.

Een fluit, een luit, een cyster, een treble viol, een bandora en een bass viol. Deze zes instrumenten vormden het broken consort.

Fleet Street Revival bestaat uit deze combinatie instrumenten.

Entree € 20

Kaartverkoop https://harmonie.nl/agenda/fleet-street-revival/51813