Jubileumconcert: Camerata Trajectina – ‘groots in een kleine taal’

23 mei 2024
20:15
Activiteiten
Doopsgezinde kerk, Wirdumerdijk
Jubileumconcert: Camerata Trajectina – ‘groots in een kleine taal’

Camerata Trajectina – pleitbezorger van Nederlandse muziek – bestaat 50 jaar!

 Een concert met de prachtigste muziek uit de mooiste projecten. Een selectie uit  Geuzenliederen, de reien uit de Gijsbrecht, de eerste Nederlandse opera Bacchus, Ceres en Venus, of het Antwerps Liedboek dat een Edison ontving…..  

Camerata Trajectina:

Klaartje van Veldhoven, sopraan

Sytse Buwalda, alt

Nico van der Meel, tenor en muzikale leiding

Berend Eijkhout, bariton

 Saskia Coolen, blokfluit & viola da gamba

Constance Allanic, harp & viola da gamba

Cassandra Luckhardt, viola da gamba

Arjen Verhage, luit en citer

 

Camerata Trajectina: De moedertaal ligt het dichts bij het hart. Daarom is Camerata Trajectina al 50 jaar pleitbezorger van zingen in het Nederlands. Wie het oeuvre van ons ensemble bekijkt, krijgt een kleine cursus in de geschiedenis van de Nederlandse muziek. Vanaf 1974 hebben we jaar na jaar ‘nieuwe’ oude muziek herontdekt, onderzocht en uitgevoerd, en hebben we meer dan 45 albums uitgebracht.

 Of zoals het Algemeen-Nederlands Verbond schreef toen wij de Visser-Neerlandiaprijs voor Cultuur kregen: ‘Dankzij onderzoek en uitvoering heeft Camerata Trajectina onze kennis van de Nederlandse muziek uit de middeleeuwen, de Renaissance en Vroeg-Barok aanzienlijk verruimd en de mythe weerlegd dat de Nederlandse cultuur een anti-muzikale of muziek-arme cultuur zou zijn geweest. Het ensemble bracht een schat van tot dusver onbekend muzikaal werk aan het licht en voert die uit op hoog professioneel niveau en op enthousiasmerende wijze waardoor een breed cultuurminnend publiek wordt bereikt.’

 Entree€ 25

 Kaartverkoop: https://harmonie.nl/agenda/camerata-trajectina/51600