Vocaal drieluik: Over de zee

21 april 2024
15:00
Activiteiten
Doopsgezinde kerk, Wirdummerdijk
Vocaal drieluik: Over de zee

Zondag 21 april 2024: By de oseaan 

DOOPSGEZINDE KERK / AANVANG 15.00 UUR / PRIJS €17,50 / RESERVEREN: info@vocaaldrieluik.nl 

Uitgevoerd worden de cyclus ‘Venezia’ van Reynaldo Hahn in het Venetiaans dialect waarin de liefdesgeschiedenis van Nina wordt verteld en de magistrale grote cyclus ‘Havets Sommar’ (Zomer zee liederen) van de Zweed Ture Rangström met vele prachtige natuurimpressies. De muziekstijlen behoren tot het belcanto en de late-romantiek.

Het Vocaal drieluik heeft in 2024 als verbindende thema de zee. Gevoelens worden weerspiegeld door de zee. De zee is mild en wreed en staat symbool voor de liefde die met de getijden meebeweegt. De zee inspireerde dichters in vele talen. 

Dichter ‘van dienst’ is Albertina Soepboer. De zee speelt een belangrijke rol in haar werk en Rixt van der Kooij zette diverse Friestalige gedichten van haar op muziek. In dit concert is het de grote cyclus ‘By de oseaan’ voor sopraan dat zich afspeelt op een Caribisch eiland en de cyclus ‘Seereis’ voor tenor waarin de hoofdpersoon zich zijn jeugdliefde herinnert. 

Er wordt samengewerkt met de uitgeverij Frysk en Frij en in dit concert wordt ook de nieuwste dichtbundel ‘Delta’ van Albertina Soepboer gepresenteerd. Uit deze bundel toonzette Rixt van der Kooij het gedicht ‘De seedyk’ als duet voor sopraan en tenor.

Reynaldo Hahn (1874-1947) – Venezia (1901), Pietro Pagello
Ture Rangström (1884-1947) – Hafvets Sommar (Zomer zee liederen), Ture Rangström
Rixt van der Kooij (1968) – Seereis (2024), By de oseaan (2023/2024), Albertina Soepboer

Anitra Jellema, sopraan & Gerben Houba , tenor & Rixt van der Kooij, piano.

Website: www.vocaaldrieluik.nl en www.rixtvanderkooij.nl en www.harmonie.nl