Vocaal drieluik: Over de zee

21 april 2024
15:00
Activiteiten
Doopsgezinde kerk, Wirdummerdijk
Vocaal drieluik: Over de zee

Zondag 21 april 2024: By de oseaan 

DOOPSGEZINDE KERK / AANVANG 15.00 UUR / PRIJS €17,50 / RESERVEREN: info@vocaaldrieluik.nl 

Het door de zee gescheiden zijn van de geliefde en het toch proberen contact te leggen is het onderwerp in dit concert. Uitgevoerd worden de grote cyclus ‘Havets Sommar’ (Zomer zee liederen) van de Zweed Ture Rangström en de cyclus ‘Venezia’ van Reynaldo Hahn. 

Rixt van der Kooij schrijft voor dit concert twee nieuwe cycli ‘Séereis’ en ‘By de oseaan’. De muziekstijlen variëren van het elegante belcanto, het laat romantisch modernisme en het neo-impressionisme.

Het Vocaal drieluik heeft in 2024 als verbindende thema de zee. Gevoelens worden weerspiegeld door de zee. De zee is mild en wreed en staat symbool voor de liefde die met de getijden meebeweegt. De zee inspireerde dichters in vele talen. 

Dichter ‘van dienst’ is Albertina Soepboer. De zee speelt een belangrijke rol in haar werk en Rixt van der Kooij zette diverse Friestalige gedichten van haar op muziek. In dit concert is het de grote cyclus ‘By de oseaan’ voor sopraan dat zich afspeelt op de Caribische eilanden en de cyclus ‘Séereis’ voor tenor. Er wordt samengewerkt met de uitgeverij Frysk en Frij.

Reynaldo Hahn (1874-1947) – Venezia (1901), Pietro Pagello

Ture Rangström (1884-1947) – Hafvets Sommar (Zomer zee liederen), Ture Rangström

Rixt van der Kooij (1968) – Séereis (2023/2024), By de oseaan (2023/2024), Albertina Soepboer

Anitra Jellema, sopraan &  Gerben Houba, tenor & Rixt van der Kooij, piano.

Website: www.vocaaldrieluik.nl en www.rixtvanderkooij.nl