Activiteit 200 jarig jubileum DG Joure 30 juni a.s.

Activiteit 200 jarig jubileum DG Joure  30 juni a.s.

Zandmadam in DG Joure

Kindermiddag met voorstelling door “De Zandmadam” Lipkje Ferwerda op zondagmiddag 30 juni.

De Doopsgezinde Gemeente Joure maakt van 2024 een feestelijk jaar, want het kerkgebouw is dan 200 jaar oud. Het wordt een jaar met elke maand wel een bijzondere activiteit, waar niet alleen de leden van onze gemeente, maar ook anderen van harte welkom zijn. In dit geval is de middag speciaal voor (klein)kinderen bedoeld.

In de kerk laat zondagmiddag 30 juni “De Zandmadam” Lipkje Ferwerda jong en oud kennismaken met de betoverende wereld van het zandtekenen. Op een verlichte glasplaat wordt met de hand zand gestrooid, geveegd en verschoven.

Zo ontstaat er een zandschilderij en wordt er een verhaal verteld. Door middel van projectie op een scherm zijn de verhalen levensgroot zichtbaar en zijn alle handelingen van de zandmadam zo te volgen. 

Op 30 juni zal Lipkje op deze manier het verhaal van de Ark van Noach vertellen.

Na de voorstelling kunnen de kinderen zelf met zand tekenen of spelen en zijn er verschillende andere activiteiten zoals een muziekworkshop en knutselen. Daarnaast wordt er samen met de kinderen een groot kunstwerk gemaakt ter herinnering aan het jubileum.

Ook is er een poffertjeskraam aanwezig zodat er voor iedereen iets lekkers is.

De voorstelling begint om 15.30 uur in de Doopsgezinde Kerk, Midstraat 70 te Joure. Toegang is gratis.

Contactadres:

Marijke Kramer (lid jubileumcommissie)

Jubileum@doopsgezindjoure.nl

Tel. Nr. 06 49652004